سنبل الطیب

سنبل الطیب

نویسنده : ناصرهاشم زاده 1397/11/08


عرقیات کاشان , عرق ضد اضظراب, عرق فشارخون ,

 

سنبل الطیب

          

عرق گیاه سنبل‌الطیب دارای خواص بسیاری است. که از مهمترین خواص آن می‌توان به آرام‌بخش بودن کاهش دهنده فشار خون و برطرف کننده بی‌خوابی اشاره کرد.

عرق سنبل‌الطیب ضد تشنج و محرک، مسکن، باد شکن، مقوی قلب و اعصاب و کاهش‌دهنده فشار خون، ضد ادرار آوری، ضد اسهال و ضد عفونی کننده بدن است.

عرق سنبل‌الطیب، ضد اضطراب، ترک‌کننده غذا، صفرا آور و محافظ کبد است.

سنبل‌الطیب گیاهی است علفی و چند ساله که ساقه آن به طور عمودی تا ارتفاع ۲ متر بالا می‌رود. این گیاه به صورت وحشی در جنگل‌های کم درخت، در حاشیه جویبارها و گودال‌ها در بیشتر مناطق آسیا و ایران می‌روید.

سنبل‌الطیب دارای بویی مطبوع است.گل‌های سنبل‌الطیب به رنگ سفید یا صورتی و به صورت خوشه‌ای است. قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولاً از ریشه گیاهی که بیش از ۳ سال عمر دارد استفاده می‌شود.

سنبل‌الطیب پس از خشک شدن به رنگ قهوه‌ای درمی‌آید. طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است و عطر آن پس از خشک شدن بیشتر می‌شود.

گفتنی است سنبل‌الطیب علفی چند ساله، پایا ، بومی اروپا و آسیا با ساقه گرد ، توخالی ، تا حدی کرک دار و دارای شیارهای عمیق با ارتفاع زیاد (۰.۵ تا ۱.۵) و حتی ۲ متر می باشد

برگهای مرکب تک شانه ای با ۷ الی ۲۱ قسمت ، نیزه ای شکل ، با حاشیه های دندانه ای و تقریباً دمبرگ دار دارد

گلهای صورتی کم رنگ یا سفید ، که دارای ۳ پرچم و یک مادگی مرکب از تخمدان سه برچه ای است ، در اواخر خرداد تا اوایل مرداد به صورت گل آذین سه شاخه با ظاهری چترمانند بر روی ساقه ظاهر می شوند که در نهایت ۱۰ الی ۲۰ روز پس از تلقیح به تدریج میوه های فندقی یا تخم مرغی شکل و قهوه ای می رسند. در بازار تجارت ریشه سنبل الطیب به صورت قطعاتی به طولcm 5-2 و قطرcm 1.5-1 پوشیده از ریشه های افشان فراوان به طولcm 10-8 و ضخامت cm2-1 بوده و بوی اسید والرنیک و ایزو والرنیک می دهد

قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه آن است و معمولا از ریشه گیاهی که بیش از سه سال عمر دارد استفاده می شود .سنبل الطیب پس از خشک شدن به رنگ قهوه ای در می آید . طعم آن تلخ ولی خوشبو و معطر است و عطر آن پس از خشک شدن بیشتر می شود .

                                       

ریشه سنبل الطیب حاوی یک درصد اسانس است . این اسانس درریشه تازه بیشتر است و به تدریج که ریشه خشک می شود مقدار اسانس آن کاهش یافته ولی بوی آن قوی تر می شود . اسانس تازه به رنگ سبز مایل به زرد است ولی در اثر ماندن غلیظ می گردد . تاثیر دارویی ریشه تازه این گیاه سه برابر خشک شده آن است.
سنبل الطیب باید در حرارت کم خشک شود زیرا در حرارت بالا تمام اثر دارویی آن از بین می رود.

برچسب ها: عرقیات کاشان عرق ضد اضظراب عرق فشارخون

دیدگاه خود را ارسال نمایید